Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Μυστικοι κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά .... το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο και μουσείο


 Γενικά ως παιδί μεγαλωμένο στην περιβόητη δεκαετία του '90, όπου τα βιβλία και τα παραμύθια δεν αποτελούσαν προτεραιότητα, έχω δεί εκ των πραγμάτων πόλλα παραμύθια και παιδικά στην τηλεόραση. Πολλά από αυτά έχουν χαραχθεί στην μνήμη μου και όταν αναζητώ την παιδική μου ξεγνοιασιά και αθωότητα ανατρέχω στις μνήμες εκείνες της εποχής μέσω αυτών των παιδικών ιστορίών. 

 Μία από τις πιο αγαπημένες μου, που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη μου ως κάτι πρωτόγνωρα ξεχωριστό και ευχάριστο, είναι η όμορφη, γεμάτες ποικίλα συναισθήματα, φανταστική ιστορία της Φρουτοπίας του Ευγένιου Τριβιζά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά περίμενα με λαχτάρα και αγωνία το επόμενο επεισόδιο για να δω αν θα τα καταφέρει, ο Πίκος Απίκος να εξιχνιάσει την φυγή των μανάβηδων από την Φρουτοπία και τα μυστήρια που κρύβονταν. Κάποια στιγμή γύρω στο 2008 βρήκα όλα τα επεισόδια και τα ξαναείδα από την αρχή !! Ένιωσα και πάλι παιδί !!! 

 Όσο πλησιάζουμε προς τον Οκτώβρη η χαρά και η λαχτάρα μου δεν περιγράφεται! Λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά μου χεχεχε...θα ξαναζήσω για μιά φορά ακόμη παιδί, τώρα πιά όμως μαζί με το παιδί μου !!!! ....καθώς ανοίγει τις πόρτες του ένα από μεγαλύτερα θεματικά πάρκα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια εξαιρετική και παραμυθένια εμπειρία που θα ζήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι με τους "Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά" από τις 24 Οκτώβρη και εώς τον Φεβρουάριο του 2017 στις εγκαταστάσεις τις ΔΕΘ στην Θεσσαλονική.

 Σε μια μοναδική συνεργασία με τον αγαπημένο και δημοφιλή ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο, ευρωπαικών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού. 

  Μια πρώτη γεύση από την προετοιμασία του πάρκου μπόρεσαν να πάρουν οι επισκέτες της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου.


 Οι λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα "επιβιβαστούν" στο "Εξπρές των Ονείρων" γνωστό επίσης και ως "Τρένο που πάει παντού" και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους ήρωες, θα απολάυσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινέ, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, Ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. 


  Γιατί όπως λέει ο διάσημος συγγραφέας.. " ο γνωστότερος τρόπος για να έρθετε στο Νησί των Πυροτεχνημάτων είναι να ναυαγήστε στον Ωκεανό των Παφλασμών και να πιαστείτε από μια σανίδα με ρόζους στο σχήμα της καρδιάς. Οι ρόζοι πρέπει να είναι τόσοι ακριβώς όσοι και οι γλάροι που είδατε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. όσο για την σανίδα πρέπει να προέρχεται ή από κερασιά που στα κλαδιά της είχαν κελαηδήσει αηδόνια την Άνοιξη ή από βυσσινιές που στην κουφάλα της είχαν κρυφτεί ροζ σκίουροι το ηλιοβασίλεμα. Πληροφορίες για σχολεία
  • Ασφάλεια,   
  • Μεγάλος στεγασμένος χώρος για αναμονή και ασφάλεια, 
  • Συνεχή παρουσία προσωπικού υγείας,
  • Δωρεάν χώρος στάθμευσης για λεωφορεία και ΙΧ,
  • Ερμάρια αποθήκευσης αντικειμένων (για τους μαθητές)  
  • Εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ  
Τιμή εισητηρίου για μαθητές: 5ευρώ
Τηλ επικοινωνίας: 2310 291243 & 2310291267

 Πληροφορίες για ευρύ κοινό

Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατίας 154 , Περίπτερο 1

Τιμή εισητηρίου: 

Γενική είσοδος: 6 ευρώ / άτομο
Οικογενειακό : (2 γονείς με 2 παιδιά) 18 ευρώ

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα- Πέμπτη : 09:00 -14:00
Παρασκευή: 09:00 -14:00 & 18:00 - 21:00
Σάββατο: 11:00 - 19:00
Κυριακή: 11:00 - 15:00 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

τηλ: 2310 291715 & 2310291270
e-mail: info@mystikoikosmoitriviza.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου