Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

5 Υπέροχα βιβλία για θετική σκέψη και στάση ζωής !!!!!!!!!!!!!!!!

  Σήμερα λοιπόν συνειδητοποίησα ότι πέρα του ότι είναι Δευτέρα, ακόμη δεν έχει βγει ο Οκτώβρης και βέβαια δεν ξεκίνησε ο χειμώνας, που θα μας φέρει τα κρύα, τις βροχές και την μουντίλα και έτσι άρχισαν οι αρνητικές σκέψεις...... η μία τσουπ πίσω από την άλλη! Άρχισα να ξεφυσάω....όσο σκεφτόμουν τόσο ξεφυσούσα, δεν μπορώ ούτε στην ιδέα τον χειμώνα και το κρύο! ! Όλα αυτά σήμερα που είναι μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα, με ένα σωρό όμορφα πράγματα να κάνω, αλλά αυτά παθαίνεις αν το Σ/Κ γεμίζεις ξύλα το μπαλκόνι και παραγγέλνεις πετρέλαιο, λες αυτό είναι πάει ήρθαν για να μπουν στο τζάκι, αυτό ήταν έρχεται ο Ακατόνομαστος ( χειμώνας ).....!!!!!!!!!!

  Ανασκουμπώθηκα και άρχισα να ψάχνω τρόπους που θα φτιάξουν την διάθεση ώστε να μπορέσουμε να ξεχειμωνιάσουμε όσο πιο όμορφα και ευχάριστα γίνεται !!! Βρήκα λοιπόν 5 υπέροχα και χαρούμενα βιβλία για τα χειμωνιάτικα απογεύματα που θα μας γεμίσουν με θετικές σκέψεις, ευχάριστα συναισθήματα αλλά και μυνήματα, γιατί τι μπορεί να γλυκάνει τον χειμώνα? Μια αναπαυτική πολυθρόνα με μια κουβερτούλα απέναντι από το αναμμένο τζάκι, διαβάζοντας ένα όμορφο βιβλίο.



1)"Ο εκατόνταρχος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε" Γιουνάς Γιούνασον



Ένας εκατοντάχρονος στα χνάρια του Φόρεστ Γκαμπ -εάν ο Γκαμπ ήταν ειδικός στα εκρηκτικά και τιμούσε υπέρ το δέον τη βότκα- αποφασίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια καινούργια αρχή...

Μέσα στην ησυχία της κάμαράς του, στο γηροκομείο, ο Άλαν Κάρλσον περιμένει ένα πάρτι που εύχεται να μην άρχιζε ποτέ. Πρόκειται για το πάρτι των εκατοστών γενεθλίων του. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι παρόντες. Οι δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα είναι επίσης παρόντες. Ο Άλαν, όμως, αποφασίζει να είναι απών. Έτσι, βάζει τις παντόφλες του και το σκάει από το παράθυρο. Έχοντας κάνει τη μεγάλη έξοδο, θα ζήσει μιαν απίθανη περιπέτεια η οποία θα τον φέρει αντιμέτωπο με διάφορους εγκληματίες, μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά, κάμποσους ανίκανους αστυνομικούς και έναν ελέφαντα. Για οποιονδήποτε άλλο, αυτή η περιπέτεια θα ήταν μοναδική. Όχι όμως για τον Άλαν, που έχει ένα συγκλονιστικό παρελθόν, αφού έχει μοιραστεί γεύματα - και πολλά περισσότερα- με τον Στάλιν, τον Τσόρτσιλ, τον Μάο, τον Φράνκο, τον Τρούμαν και τον Ντε Γκολ, έχοντας διαδραματίσει ένα ρόλο-κλειδί σε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του 20ού αιώνα.

Ένα ξεκαρδιστικά αστείο και βαθύτατα ανθρώπινο μυθιστόρημα για το ταπεινό μεγαλείο της κάθε μέρας και την ομορφιά τού να ζεις με πάθος ακόμα και όταν ο κόσμος πάει να σε πείσει ότι όλα είναι απελπιστικά άσχημα.

2)"Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει" Γιουνάς Γιούνασον




Στις 14 Ιουνίου του 2007, ο Βασιλιάς και ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας εξαφανίστηκαν από μια δεξίωση στο παλάτι. Αργότερα ειπώθηκε ότι είχαν αρρωστήσει∙ η αλήθεια είναι διαφορετική. Η πραγματική ιστορία αρχίζει κάμποσα χρόνια πριν, το 1961, με τη γέννηση της Νομπέκο Μαγιέκι σε μια καλύβα, στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής. Η Νομπέκο ξέφυγε από τη συνηθισμένη μοίρα των γυναικών της περιοχής της, η οποία είναι να μεγαλώνουν γρήγορα και να πεθαίνουν νωρίς. Τη χτύπησε ένας μεθυσμένος οδηγός, μηχανικός στο επάγγελμα, και η ζωή της πήρε διαφορετική τροπή. Κατηγορήθηκε για το ατύχημα και αναγκάστηκε να δουλέψει για τον μηχανικό, που ήταν επικεφαλής ενός προγράμματος ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας. H Νομπέκο ήταν καλή στο νοικοκυριό, αλλά ακόμη καλύτερη –μια μικρή ιδιοφυΐα– στους αριθμούς. Ο μηχανικός, πάλι, δεν ήταν∙ και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Τώρα μόνο η Νομπέκο το γνωρίζει…

Γραμμένη με το σπιρτόζικο και πανέξυπνο χιούμορ του Γιούνας Γιούνασον, αυτή είναι μια ιστορία για το πώς η προσπάθεια μιας γυναίκας να αλλάξει το δικό της μέλλον κατέληξε να αλλάξει τα πάντα.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιούνας Γιούνασον γεννήθηκε στη Σουηδία το 1961. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σύμβουλος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και τηλεοπτικός παραγωγός. Όταν άρχισε να γράφει, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τη ζωή του. Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του, έφυγε από τη Σουηδία και μετακόμισε σε μια μικρή πόλη κοντά στη λίμνη Λουγκάνο, στην Ελβετία. Σήμερα έχει γυρίσει στην πατρίδα του και ζει αγροτική ζωή στην εξοχή, σε ένα νησί, μαζί με τον γιο του. Ο "Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στη Σουηδία το 2010 και, αμέσως μετά, έγινε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, αφού έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και ετοιμάζεται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο.Το δεύτερο μυθιστόρημα του " Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει" εκδόθηκε στην Σουηδία το 2013 και μεταφράστηκε στην Ελλάδα φέτος.


3)"Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει" Hwang Sun-mi




 Ένα παγκόσμιο best seller για την ελευθερία, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, τα όνειρα, την οικογένεια και πάνω από όλα την ανάγκη για αγάπη.

«Όλη η ομορφιά του κόσμου κλείνεται μέσα σε τούτο εδώ το μυθιστόρημα, αυτό το λογοτεχνικό κόσμημα, που ξεχειλίζει από περιπέτειες, από όνειρα που βγαίνουν αληθινά κι από μια λαχτάρα που πηγάζει από την αγάπη. Μια αλληγορία για τη ζωή, γραμμένη με μαεστρία… στο πνεύμα βιβλίων που έχουν γίνει κλασικά. Μια ιστορία που ξεχειλίζει από αγνότητα και θα μιλήσει στην καρδιά όλων των αναγνωστών»


  Η Μπουμπουκίτσα είναι μια κότα κλεισμένη σε κοτέτσι, με μοναδική αποστολή να κάνει αυγά τα οποία κάθε πρωί ο αγρότης τα εξαφανίζει. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κότες, η Μπουμπουκίτσα έχει υπαρξιακά προβλήματα και ένα μεγάλο όνειρο: να την αφήσουν να κλωσήσει ένα αυγό της ώστε να αποκτήσει το δικό της κοτοπουλάκι. Μαζεύοντας το κουράγιο της δραπετεύει και βρίσκει τον πρώτο πραγματικό φίλο στο πρόσωπο μιας πάπιας, όμως η ζωή μακριά απ’ το κοτέτσι κρύβει χίλιους κινδύνους. Η τροφή δεν είναι δεδομένη και στο κοντινό δάσος παραμονεύει μια ύπουλη νυφίτσα που συνεχώς διψάει για νέο αίμα. Μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, η Μπουμπουκίτσα μαθαίνει ότι το μεγαλύτερο τίμημα για ένα όνειρο το πληρώνεις όταν αποφασίζεις να το κυνηγήσεις, αλλά και για αυτό έχει μεγαλύτερη αξία η εκπλήρωσή του.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 

  H Hwang Sun-mi γεννήθηκε το 1963 στη Νότια Κορέα. Διδάσκει Λογοτεχνία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Σεούλ και η συγγραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 με την απροσδόκητη επιτυχία μιας νουβέλας στην οποία πρωταγωνιστούσε μια κότα. Έκτοτε έχει εκδώσει τριάντα βιβλία σε διάφορα είδη, ενώ Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει είναι το διαχρονικότερο best seller στην πατρίδα της που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Τα έργα της Hwang πραγματεύονται τη σύνδεση μεταξύ των παραδόσεων και του σύγχρονου τρόπου ζωής, την οικολογία και την αναζήτηση της απόλυτης ελευθερίας. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα κερδίζοντας όλα τα σημαντικά κορεατικά λογοτεχνικά βραβεία τόσο για τα παιδικά της βιβλία όσο και για τα μυθιστορήματα ενηλίκων.

4)"Να σου πω μια ιστορία" Jorge Bucay




 Η σοφία του απλού λόγου
 
Δεν είναι πια σπάνιο φαινόμενο οι ψυχαναλυτές να ασχολούνται με τη λογοτεχνική γραφή, με πιο γνωστό, ίσως, παράδειγμα τον Ίρβιν Γιάλομ. Ο Χόρχε Μπουκάι είναι κι αυτός ψυχαναλυτής και τολμάει να βουτήξει στα νερά της λογοτεχνίας, αλλά το κάνει με ένα δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα βιβλία του Αργεντινού συγγραφέα μεταφράζονται συνέχεια και γίνονται best sellers σε πολλές χώρες.

 Ο Ντέμιαν, ένας νεαρός που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, επισκέπτεται ένα ψυχαναλυτή, τον «Χοντρό». Η σχέση τους δεν είναι η τυπική σχέση ψυχαναλυτή- ψυχαναλυμένου. Είναι μια σχέση από την οποία λείπει το ντιβάνι και κυριαρχεί ο διάλογος. Ο Ντέμιαν ανησυχεί, αμφισβητεί, αναρωτιέται και πηγαίνει στον «Χοντρό». Αυτός τον ακούει, διαφωνεί και τσακώνεται μαζί του, τον συμβουλεύει, αλλά όποια κι αν είναι η αντίδραση του πάντα του διηγείται μια ιστορία.

Ο Μπουκάι χρησιμοποιεί τη λογοτεχνική φόρμα για να μπορέσει να τοποθετήσει τις ιστορίες του σε ένα φόντο. Και η επιλογή του είναι καλή, καθώς τα προβλήματα που εκφράζει ο ανήσυχος Ντέμιαν είναι προβλήματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ιστορίες του «Χοντρού» είναι διαφόρων ειδών: παραμύθια, διηγήματα, μύθοι ή ποιήματα και δεν έχουν στόχο να δώσουν μια λύση στα προβλήματα, αλλά να δείξουν ένα δρόμο προς τον οποίο πρέπει να στραφεί κάποιος για να μπορέσει να σκεφτεί ήρεμα και ξεκάθαρα.

Οι ιστορίες του κρύβουν τη σοφία του απλού λόγου του παραμυθιού, αυτόν τον λόγο τον οποίο κατανοούν όλοι, καθώς τον αισθάνονται οικείο. Τα παραμύθια και οι ιστορίες που παρουσιάζει ο Μπουκάι κρύβουν την σοφία της εμπειρίας χρόνων εμβάθυνσης στην ανθρώπινη ψυχή και τις αναζητήσεις της. Δεν επιδιώκουν να αποτελέσουν τη λύση στα προβλήματα κανενός, αλλά φιλοδοξούν να δείξουν τον δρόμο που ίσως πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να εντοπίσει τον εσωτερικό θησαυρό του.


5)"Βασίσου Πάνω μου" Jorge Bucay





   Μετά το διεθνές (και ελληνικό) best seller "Να σου πω μια ιστορία" και το "Ιστορίες να σκεφτείς", οι εκδόσεις opera συνεχίζουν την έκδοση των έργων του ψυχιάτρου Χόρχε Μπουκάι με το "Βασίσου πάνω μου", ένα βιβλίο που αναλύει μοναδικά τις συνθήκες ζωής των σύγχρονων σαραντάρηδων που συνεχίζουν -παρά τις ανθεκτικές νευρώσεις τους- να αναζητούν την ισορροπία και την ευτυχία παλεύοντας με τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Πρωταγωνιστής, ο γνωστός από το "Να σου πω μια ιστορία" (πρώην φοιτητής) Ντέμιαν, που μπαίνει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του φέροντας στους ώμους του ένα διαζύγιο, αρκετές προβληματικές σχέσεις, την απώλεια ενός αγαπημένου πατέρα, μία πιεστική και τρυφερή εξηνταπεντάχρονη μητέρα, μία απαιτητική καριέρα γιατρού νεφρολόγου και πολλούς φίλους με διαφορετικό "δείκτη πολυπλοκότας" ο καθένας. Ως εκ τούτου, η παρουσία του Χόρχε, -ή "Χοντρού"-, του πολυαγαπημένου ψυχαναλυτή που είχε βοηθήσει τον Ντέμιαν στα νιάτα του, κρίνεται απαραίτητη. Μόνο που ο Χόρχε-Χοντρός έχει εξαφανιστεί... Το βιβλίο κινείται στον άξονα του "Να σου πω μια ιστορία" ως προς την εναλλαγή των αδιεξόδων και των λυτρωτικών ιστοριών, αλλά οι αναζητήσεις και τα συμπεράσματα διαφέρουν, προσαρμοσμένα στην ώριμη ηλικία των ηρώων και στις συνθήκες της (παγκοσμιοποιημένης) μοντέρνας ενήλικης ζωής.


 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Μεξικό, τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Ισπανία... Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή, είδε περισσότερα από δώδεκα βιβλία του να μεταφράζονται σε -τουλάχιστον- είκοσι μία γλώσσες και να τοποθετούνται πρώτα στις λίστες των ευπώλητων κάθε χώρας. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, ζευγαριών και κοινωνικών ομάδων. Ζει στα προάστια του Μπουένος Άιρες με τη γυναίκα και τα δύο του παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου