Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι 12 καλύτερες ξένες σειρές για το 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Καλημέρα,

Έχω μια απορία οι τσαγκαροδευτέρες είναι για όλους ίδιες ή ο καθένας ζει τις δικές του?????  Εγώ πάντως την σημερινή την θεωρώ old time classic τσαγκαροδευτέρα!!!!!

  Λοιπόν, μιας και ο καιρός είναι μουντός και από ότι διάβασα έτσι θα πάει όλη την εβδομάδα, εκτός από το Σ/Κ όπου θα έχουμε ηλιοφάνεια, έψαξα , βρήκα και σας προτείνω τις 12 καλύτερες σειρές της χρονιάς !



  12) Homeland


 Ένας Αμερικάνικος στρατιώτης ο Brody που νόμιζαν ότι είχε σκοτωθεί στο Ιράκ πριν απο οχτώ χρόνια, απευλευθερώνεται σε μια επιχειρηση Delta force κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Abu Nazir. Ο Brody θεωρείται αιχμάλωτος πολέμου και η CIA τον θεωρεί ήρωα.

 Η Carrie Mathison που είναι αξιωματικός επιχειρήσεων της CIA έχει την πληροφορία ότι ένας Αμερικανός αιχμάλωτος έχει μετατραπεί σε μέλος της Αλ Κάιντα και υποπτέυεται τον Brody.

 Συνειδητοποιώντας ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πείσει το αφεντικό της να τοποθετήσει τον Brody υπό επιτήρηση, η Carrie προσεγγίζει το μόνο άλλο πρόσωπο που μπορεί να εμπιστεύεται, τον μέντορά της, Σαούλ Μπέρενσον. Οι δύο θα πρέπει τώρα να συνεργαστούν για να διερευνήσουν τον Brody και να αποτρέψουν μια άλλη τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

 Πρόκειται λοιπόν για μια σειρά πολιτικού ψυχολογικού Θρίλερ που βασίζεται στην ανάπτυξη χαρακτήρων.

Είναι η αγαπημένη σειρά του Προέδρου Ομπάμα !

Σχόλια: Έχω δει μόνο τον 1ο κύκλο, ο οποίος είναι πολύ καλός και κρατά συνέχεια τον ενδιαφέρον, γνωρίζω πως και ο 2ος είναι εξίσου καλός αλλά ο 3ος κάνει μια μικρή κοιλιά.Αυτόν τον μήνα ξεκινά στην Αμερική ο 4ος στον οποίο αναμένονται εξελίξεις.
ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της ως Claire Chase, στο ρόλο της σύνθετης έφηβης πρωταγωνίστριας της υπέροχης, βραχύβιας σειράς My So-Called Life, πριν κλείσει τα 15. Βραβείο Emmy. O Στίβεν Σπίλμπεργκ είδε τη σειρά και αποφάσισε να την προσλάβει για την ταινία «η λίστα του Σίντλερ» αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίζει τα μαθήματα της στην Πολωνία. Και από τότε: ούτε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ούτε επισκέψεις σε κλινικές αποτοξίνωσης, ούτε τα γνωστά τερτίπια για να μείνει στο προσκήνιο. Αργότερα έγινε (ξανά) διάσημη για τον ρόλο της στο Romeo+Juliet του Baz Luhrmann. Επίσης, εμφανίστηκε σε βίντεο των Soul Asylum (η αξία της παρουσίας της εδώ, συζητήσιμη.) Πηγή: www.lifo.gr
ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της ως Claire Chase, στο ρόλο της σύνθετης έφηβης πρωταγωνίστριας της υπέροχης, βραχύβιας σειράς My So-Called Life, πριν κλείσει τα 15. Βραβείο Emmy. O Στίβεν Σπίλμπεργκ είδε τη σειρά και αποφάσισε να την προσλάβει για την ταινία «η λίστα του Σίντλερ» αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίζει τα μαθήματα της στην Πολωνία. Και από τότε: ούτε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ούτε επισκέψεις σε κλινικές αποτοξίνωσης, ούτε τα γνωστά τερτίπια για να μείνει στο προσκήνιο. Αργότερα έγινε (ξανά) διάσημη για τον ρόλο της στο Romeo+Juliet του Baz Luhrmann. Επίσης, εμφανίστηκε σε βίντεο των Soul Asylum (η αξία της παρουσίας της εδώ, συζητήσιμη.) Πηγή: www.lifo.gr

11) Dawnton Abbey



  Η σειρά είναι αγγλική παραγωγή του PBS και έχει οριστεί στο φανταστικό Downton Abbey, μια εξοχική κατοικία Yorkshire, την έδρα του κόμης και της κόμισσα του Grantham, και ακολουθεί τη ζωή της αριστοκρατικής οικογένειας Crawley και των υπαλλήλων τους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Γεωργίου Β.  

  Ο Λόρδος του Grantham επιβλέπει την οικογενειακή κληρονομιά του, ιδιαίτερα τη μεγάλη πατρίδα Downton Abbey, σαν την αποστολή της ζωής του. Ο θάνατος του διαδόχου της συγκεκριμένης κληρονομιάς στο κατάστρωμα του Τιτανικού, σημαίνει ότι ο μακρινός ξάδελφος Matthew Crawley, δικηγόρος στο Μάντσεστερ, είναι ο επόμενος στην σειρά διάδοχος, ο οποίος δέχεται να μετακινηθεί πάνω στο τεράστιο κτήμα με την ακόμη πιο μοντέρνα μητέρα του, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με την αυταρχική, συντηρητική μητέρα του λόρδου Grantham, την κοντέσα χήρα. Μια άλλη ανησυχία του λόρδου είναι να καλοπαντρέψει τις τρείς του κόρες  
 Εν τω μεταξύ, ο μπάτλερ που προΐσταται του προσωπικού, υπηρετεί την οικογένεια, αλλά και κατευθύνει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ζωές των υπόλοιπων υπηρετών δημιουργώντας ιντριγκες μεταξύ τους

 Πρόκειται για μία κοινωνική μελοδραματική σειρά που βασίζεται σε ίντριγκες, έρωτες, δολοπλοκίες, δολοφονίες, στην κατά τα άλλα ηθική ζωή μιας αριστοκρατικής οικογένειας.

Σχόλια: Προσωπικά έχω δει και τους 4 κύκλους ενώ ο 5ος θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2015, και την θεωρώ μια πολύ αξιόλογη καλογυρισμένη σειρά που σε συνεπαίρνουν οι ερμηνίες όλων των ηθοποιών "ακόμη και αυτών που έχουν δεύτερο ρόλο" αλλά και τα κουστούμια, τα σκηνικά, η φωτογραφία. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

10) Master of Sex


  Η σειρά βασίζεται στην βιογραφία του Thomas Maier's : Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love.  Τοποθετημένο στην δεκαετία του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1960, η σειρά εξερευνά την έρευνα και τη σχέση μεταξύ του Δρ William Masters (Michael Sheen) και Virginia Johnson (Lizzy Caplan), δύο πρωτοποριακών ερευνητών της ανθρώπινης σεξουαλικότητας στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, Μιζούρι, των οποίων η έρευνα πυροδότησε την σεξουαλική επανάσταση καθώς από ένα μεσόδυτικό πανεπιστημειακό νοσοκομείο στο Σεντ Λούις, έγιναν εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ και σχεδόν έκαναν μια ντουζίνα εμφανίσεις στον διάσημο καναπέ του Τζόνι Κάρσον. Η σειρά αφηγείται την ασυνήθιστη ζωή, ρομαντισμό και την ποπ κουλτούρα των ηρώων.
 Πρόκειται για μία δραματική σειρά εποχής βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα πολλά υποσχόμενη, περιγράφοντας κυρίως την ερωτική σχέση του ζευγαριού για ιατρικούς σκοπούς!!!

Σχόλια: Δεν την έχω δει καθόλου την σειρά, παρόλα αυτά έχει καταγραφεί στην λίστα μου και θα την ξεκινήσουμε, προηγούνται άλλες δύο όμως θα σας ενημερώσω σχετικώς παρακάτω!!!  Δεν την ήξερα αλλά σε όλα τα αμερικάνικες σελίδες στο ίντερνετ διαβάζω γι'αυτήν πολύ επαινετικά σχόλια κυρίως για τον δεύτερο κύκλο. Υπάρχουν 2 κύκλοι. Ο τρίτος κύκλος θα ξεκινήσει να γυρίζεται το νέος έτος και λογικά θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2015. 

  9) The Americans


 Ένα ζευγάρι μυστικών Σοβιετικών κατασκόπων μεταμφιέζεται ως ένα τυπικό ζευγάρι που ζει στα προάστια της Ουάσιγκτον, των οποίων τα παιδιά, οι γείτονες, οι συναδέλφοι και οι φίλοι είναι εντελώς απληροφόρητοι των δραστηριοτήτων τους. Στο σπίτι, είναι οι κλασικοί γονείς, εργάζονται ως ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλλά τη νύχτα, υφαίνουν έναν ιστό από έμπιστους, εραστές και εξαπατούν ιστορικά στοιχεία από τον Ρέιγκαν-εποχής του Ψυχρού Πολέμου

  Πρόκειται για μια σειρά δράματος και μυστηρίου, με μια εκπληκτικά ρεαλιστική πλοκή με ανατροπές αναγκάζει τον θεατή να εξετάσει το πραγματικό κόστος ενός ακήρυχτου πολέμου, ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις πεποιθήσεις ενός ατόμου, αν αξίζει τον κόπο, και αν όντως λειτούργησε και για τις δύο πλευρές. Θέτει ένα ηθικό δίλλημα παρόμοιο με την σειρά Τhe Sopranos.

Σχόλια:  Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο απορροφητικά θρίλερ κατασκοπείας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, επίσης απαριθμήθηκε ως μία από τις κορυφαίες δέκα τηλεοπτικές σειρές του 2013 κάθως καί ότι έχει 2 κύκλους και ο 3ος θα προβληθεί λογικά τον Ιανουάριο του 2015. Δεν έχω δει την σειρά και δεν νομίζω ότι θα την ξεκινήσω εγώ, δεν μου άρεσε και πολύ το στόρυ, παρόλα αυτά την προτείνω διότι έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και βασίζεται και αυτή σε πραγματική ιστορία.
   
  8) Veep


 H Julia Louis Dreyfus αγαπημένη κωμική ηθοποιόςγνωστή από το The New Adventure of old Christine, πρωταγωνιστεί σε μια νέα σειρά το Veep. Παίζει έναν φανταστικό ρόλο την πρώην γερουσιαστή Selina Meyer, όπου εξελίχθηκε σε Αντιπροέδρος και μετέπειτα Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δουλειά δεν είναι τίποτα από ότι φαντάστηκε και την είχαν προειδοποιήσει σχετικά. Aυτή και το πρσωπικό της προσπαθούν να αφήσουν το στίγμα τους καθώς και μια μόνιμη κληρονομιά, χωρίς να σκοντάψει επάνω στα πολιτικά παιχνίδια, ημέρα με την ημέρα που ορίζουν την Ουάσιγκτον. Η σειρά χρησιμοποιεί την ίδια κινηματογραφική verite (στυλ κινηματογράφησης) όπως ο Armando Iannucci του στην τηλεοπτική κωμική σειρά The Thick of It του BBC, το οποίο στεγάζεται σε ένα φανταστικό τμήμα της βρετανικής κυβέρνησης.

 Πρόκειται λοιπόν για μια ξεκαρδιστική σατυρική κωμωδία, όπου θα ξαναδούμε και την Anna Chlumsky, την οποία θυμόμαστε όλοι από την ταινία My Girl - Το κορίτσι μου με τον Macaulay Culkin.



Σχόλια: Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία, αλλά και η Julia Louis Dreyfus έχει κερδίσει 3 συνεχόμενα EMMY ως καλύτερη κωμική ηθοποιός Α' ρόλου, αλλά και χρυσή σφαίρα. Την σειρά την έχω ήδη ξεκινήσει καθώς λατρεύω την πρωταγωνίστρια, μου άρεσε από το πρώτο επεισόδιο, σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!!

  7) The Bing Bang Theory



  Μια γυναίκα η Penny, μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα απέναντι από δύο λαμπρούς, αλλά κοινωνικά αδέξιους φυσικούς "που εργάζονται στο Caltech στην Πασαντένα, Καλιφόρνια" και τους δείχνει πόσο λίγο ξέρουν για τη ζωή έξω από το εργαστήριο. Ο Leonard Hofstadter και  ο Sheldon Cooper  είναι συνάδελφοι, καλύτεροι φίλοι και συγκάτοικοι, παρόλα αυτά η σχέση τους δοκιμάζεται κυρίως από τον πειθαρχημένο, βαθιά εκκεντρικό, και μη συμβατικό τρόπο ζωής του Σέλντον

  Επίσης, είναι φίλοι με Caltech συναδέλφους τους μηχανολόγους: μηχανικός Howard Wolowitz και αστροφυσικός Rajesh Koothrappali. Η τετράδα περνούν το χρόνο τους , ετοιμάζοντας ο καθένας ξεχωριστά τα δικά του σχέδια εργασίας, αλλά και παίζοντας όλοι μαζί βιντεοπαιχνίδια, βλέποντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ή διαβάζοντας κόμικς. Δεδομένου ότι είναι σπασίκλες, έχουν μικρή ή καμία τύχη με δημοφιλείς γυναίκες. Όταν Penny, μια όμορφη γυναίκα και επίδοξος ηθοποιός αρχικά από την Omaha,εμφανίζεται απέναντι από το διαμέρισμα του  Leonard και του Sheldon, ο Leonard θέτει μια νέα φιλοδοξία στη ζωή του, δηλαδή να κάνει την  Penny κορίτσι του.

  Με την πάροδο του χρόνου, έχουν μετατραπεί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους:  η Leslie Winkle, μία συνάδελφος φυσικός στο Caltech, H Bernadette Rostenkowski, φίλη του Χάουαρντ (μετέπειτα σύζυγός του), μικροβιολόγος και πρώην σερβιτόρα μερικής απασχόλησης, παράλληλα με τηνPenny, η νευροεπιστήμονας Amy Farrah Fowler, η οποία ενώνει την ομάδα, αφού συνδυάζεται με τον Sheldon σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών (και αργότερα γίνεται φίλη του Σέλντον) και o Stuart Bloom, ιδιοκτήτης του καταστήματος κωμικών βιβλίων, που οι χαρακτήρες συχνά επισκέπτονται.


  Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες όλων των εποχών. Οι μισθοί των τριών πρωταγωνιστών που ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους για άλλα τρία χρόνια είναι 1 εκατομμύριο δολλάρια το επεισόδιο όπως αυτών που είχανπετύχει οι ηθοποιοί της σειρά φιλαράκια για τoν τελευταίo κύκλο. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις.


Σχόλια: Είναι η αγαπημένη μου κωμωδία, κάθε φορά που βλέπω επεισόδιο λύνομαι στα γέλια!!! την θεωρώ πολύ έξυπνη σειρά που δεν κουράζει!!!!! Ότι και να πω είναι λίγο!!!! Bazingaaaa!!!!!!


  6) True Detective




 Η σειρά δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Nic Pizzolatto, με την πρώτη σεζόν σε σκηνοθεσία Cary Joji Fukunaga με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey και Γούντι Χάρελσον, δύο Αστυνομικών, Εγκληματολογικών Ερευνών  του Τμήματος ανθρωποκτονίας στην πολιτεία της Λουιζιάνας, οι οποίοι ξανασυναντιούνται μετά από 17 χρόνια με αφορμή έναν αποτρόπαιο φόνο από έναν κατά συρροή δολοφόνο, που πίστευαν ότι είχαν εξιχνιάσει...

Πρόκειται για μια μίνι σειρά εγκληματικού δράματος όπου τα εκατομμύρια των τηλεθεατων, την λάτρεψαν και αναμένουν με αγωνία να δουν αν τελικά θα καταφέρουν οι <<αληθινοί ντέτεκτιβ>> να συλλάβουν τον εφιαλτικό <<Κίτρινο Βασιλιά>> και να κλείσουν την υπόθεση της δολοφονίας της Ντόρα Λανγκ που τους στοιχειώνει τόσα χρόνια! 

Σχόλια: Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από οχτώ επεισόδια και η επόμενη αναμένεται μέσα στο 2015 καθως τα γυρίσματα ξεκινούν αυτήν την εποχή, νέο πρόσωπο ο γνωστός ηθοποιός Collin Farrel. Η σειρά έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ αλλά και στην χώρα μας. Την προτείνω ανεπιφύλακτα αν και πιστεύω ότι επειδή είναι λίγος ο αριθμός των επεισοδίων και μεγάλει η αγωνία, θα υπάρξει απογοήτευση. Εγώ πάντως θα την ξεκινήσω αφου παιχτεί και ο δεύτερος κύκλος!

  5) Boardwalk Empire


  Η σειρά που δημιουργήθηκε από τον Terence Winter. ,διαδραματίζεται στο Atlantic City, New Jersey, κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης του 1920 και πρωταγωνιστεί ο Steve Buscemi ως Νάκι Τόμσον ταμίας του Atlantic County, Atlantic City, New Jersey. Λόγω σχέσεών του με μαφιόζους, καθώς και των πολιτικών επαφών του, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον της σε αυτόν. Ο Πλούσιο τρόπο ζωής του, έρχεται σε αντίθεση με τη θέση τουκαθώς οι διασυνδέσεις του, είναι παραγωγικές στο λαθρεμπόριο στην περιοχή.  

 Συντάχθηκε απο τον Wellard Rockard Ο Winter, Primetime Emmy Award-winning σεναριογράφος και παραγωγός, δημιούργησε την σειρά εμπνευσμένη από το βιβλίο Boardwalk Empire: Η Γέννηση, Καλές εποχές, και η διαφθορά της Ατλάντικ Σίτυ του Nelson Johnson. 

  Πρόκειται λοιπόν για μια δραματική περιπέτεια όπου το πιλοτικό επεισόδιο, ήταν σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε και παρήχθη με κόστος $ 18 εκατομμύρια.Τον Σεπτεμβρίο του 2009, το κανάλι HBO πήρε τη σειρά για επιπλέον 11 επεισόδια.Ο τελευταίος κύκλος κάνει αύριο πρεμιέρα 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Σχόλια: O δημιουργός της σειράς είναι ο Terrence Winter (του Λύκου της Wall Street) όποτε δεν μιλάμε για μια απλή σειρά αλλά για υπερπαραγωγή και ένας από τους λόγους που η σειρά τελείωνει στον 5ο κύκλο παρόλη την μεγάλη επιτυχία! Έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα ώς καλύτερη δραματική σειρά και 40
Primetime Emmy Award υποψηφιότητες κερδίζοντας τις 17. Δεν την έχω δεί, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους, την προτείνω με μια επιφύλαξη καθώς το στόρυ με την ποτοαπαγόρευση είναι χιλιοπαιγμένο σε ταινίες και νομίζω πως είναι πολύ κοντά με τον Λύκο της Wall Street.

  4) Breaking Bad



  Όταν ο καθηγητής χημείας Walter White έχει διαγνωστεί με καρκίνο σταδίου ΙΙΙ πνευμόνων και δίνοντάς του, μόνο δύο χρόνια για να ζήσει, αποφασίζει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Ζει με τον έφηβο γιο του, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, και η σύζυγός του, βρίσκεται στο Νέο Μεξικό. Αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι η οικογένειά του θα έχει ένα ασφαλές μέλλον, ο White ξεκινά την καριέρα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας. Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά καλά σε αυτόν τον νέο κόσμο, όπως ο ίδιος αρχίζει την κατασκευή και την πώληση μεθαμφεταμίνης με έναν από τους πρώην μαθητές του. Η σειρά παρακολουθεί τις επιπτώσεις από μια μοιραία διάγνωση σε τακτική, εργατικός άνθρωπος, και διερευνά το πώς μια μοιραία διάγνωση να επηρεάσει την ηθική του και να τον μετατρέπει σε σημαντικό παίκτη του εμπορίου ναρκωτικών.

  Πρόκειται για μία Αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά, της οποίας δημιουργός και παραγωγός είναι ο Βινς Γκίλιγκαν, και η οποία αποτελείται από 5 κύκλους. Φέτος ήταν ο τελευταίος κύκλος καθώς η σειρά τελείωσε.

Σχόλια: Η σειρά κέρδισε στα φετινά Emmy Awards 5 βραβεία, όπως αυτού του Καλύτερου σεναρίου δραματικής σειράς, δραματικής σειράς, καλύτερου πρωταγωνιστή σε δραματική σειρά,καλύτερης ερμηνείας 2ου γυναικείου ρόλου και καλύτερης ερμηνείας 2ου ανδρικού ρόλου. Προσωπικά αυτή είναι μία από τις δύο σειρές που θα ξεκινήσω άμεσα καθώς περίμενα να έχουν τελειώσει όλοι οι κύκλοι ώστε να την απολαύσω. Έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια για την συγκεκριμένη σειρά και όσοι την αγάπησαν την θεωρούν καλύτερη από το Game of Thrones.


  3) Sherlok


  Η σειρά παρουσιάζει μια σύγχρονη προσαρμογή του Σέρλοκ Χολμς ιστορίες ντετέκτιβ  του Sir Arthur Conan Doyle. Πρωταγωνιστούν ο Benedict Cumberbatch ως Σέρλοκ Χολμς και ο Martin Freeman ως γιατρός John Watson

 Σε αυτή την εκσυγχρονισμένη εκδοχή των χαρακτήρων ο Conan Doyle, χρησιμοποιώντας την πλοκή του ερευνητή, ο Σέρλοκ Χολμς ζει στις αρχές του 21ου αιώνα, στο Λονδίνο και δρα αλαζονικά απέναντι στην Scotland Yard του ντετέκτιβ επιθεωρητή Lestrade, γιατί αυτός έχει στην πραγματικότητα λιγότερη αυτοπεποίθηση. Ο Doctor Watson είναι πλέον ένας αρκετά νέος βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, λιγότερο αξιαγάπητος και πιο ενεργός.

 Πρόκειται δηλαδή  για μία σειρά εγκλήματος και μυστηρίου, αποτελείτε απο 3 κύκλους και έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξουν άλλοι 2.  Ο τέταρτος κύκλος θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2015.

Σχόλια: Η σειρά έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό σε νίκες στην 66η Primetime Emmy Awards συμπεριλαμβανομένου του Primetime Emmy Award για τον καλύτερο πρωταγωνιστή σε μια μίνι σειρά, Primetime Emmy Award για τον καλύτερο 2ο ανδρικό ρόλο σε μίνι σειρά  και τέλος Primetime Emmy Award για το καλύτερο σενάριο για μίνι σειρά. Επιπλέον, τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Peabody το 2011. Την σειρά την συστήνω ανεπιφύλακτα την έχουν δει πολλοί φίλοι και έχω ακούσει τα καλύτερα, ώστόσο θα μείνουμε λίγο με την αγωνία καθώς οι δύο επόμενοι κύκλοι αργούν πολύ.


 2) House of Cards




 O Francis Underwood θα σας οδηγήσει σε ένα μακρύ ταξίδι, όπως ο ίδιος εξαναγκάζει την εκδίκηση του, για εκείνους που αισθάνεται ότι τον αδίκησαν - που είναι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτείων. Τολμηρός, πανούργος, μεθοδικός και φαύλος, ο Frank Underwood, μαζί με την εξίσου δολοπλόκα και  ακόμη ασαφής σύζυγό του, Claire. Η ιστορία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά του 1990 του BBC.

 Πρόκειται για μία δραματική σειρά, που έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 2 κύκλοι. Πρωταγωνιστoύν στο ρόλο του Underwood ο Kevin Spacey και στον ρόλο της Claire η Robin Wright με εξαιρετικές ερμηνίες. O 3ος κύκλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015

Σχόλια: Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία παρόλου που είναι σχετικά καινούργια, χρυσή σφαίρα καλύτερη γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά της τηλεόραση το 2014, και ήταν προτεινόμενη για πολλά βραβεία τόσο στις χρυσές σφαίρες όσο και στα Emmy. Είναι μία από τις σειρές που θα δουμε σίγουρα διότι έχω ακούσει και διαβάσει εξαιρετικά σχόλια, αλλά λόγω μεγάλου σασπένς θα προτιμήσουμε να την ξεκινήσουμε αφού παιχτεί και o επόμενος κύκλος ώστε να έχουμε αρκετά επεισόδια και να μην μείνουμε με την κρυάδα της αναμονής!!!!! 

  1) Game of Thrones


  Το Παιχνίδι των Θρόνων , η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων: Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Εννέα ευγενείς οικογένειες αγωνίζονται για τον έλεγχο της μυθικής γης του Westeros. Πολιτικές και σεξουαλική ίντριγκα είναι διάχυτη. O Robert Baratheon, βασιλιάς της Westeros, ζητά από τον παλιό του φίλο Eddard, Lord Stark, να χρισθεί ως Χέρι του Βασιλιά, που είναι ο υψηλότερος επίσημος τίτλος. Κρυφά προειδοποίησε ότι το προηγούμενο χέρι δολοφονήθηκε, ο Eddard δέχεται προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της βασίλισσας, οι Lannisters, μπορεί να εκκολάψει μιά ίντριγκα για να πάρει την εξουσία. Απέναντι από τη θάλασσα, τα τελευταία μέλη της προηγούμενης κυβερνών οικογένειας, οι Targaryens, επίσης, δολοπλοκούν για να ανακτήσουν τον θρόνο. Η τριβή ανάμεσα στις οικογένειες Stark, Lannister, Baratheon και Targaryen και με τα υπόλοιπα μεγάλα σπίτια Greyjoy, Tully, Arryn, Tyrell και Martell οδηγεί σε πλήρους κλίμακας πόλεμο. Όλα, ενώ ένα πολύ αρχαίο κακό ξυπνάει στο απώτατο βορρά. Μέσα από τον πόλεμο και την πολιτική σύγχυση, μία παραμελημένη στρατιωτική τάξη από απροσάρμοστους στρατιώτες,"Φύλακες της νύχτες", είναι το μόνο που στέκεται ανάμεσα στα βασίλεια των ανδρών και την παγωμένη φρίκη πέρα από το Τείχος.

  Πρόκειται για μία αμερικάνικη δραματική σειρά φαντασίας. Η προβολή της άρχισε στις 17/04/11 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι τηλεθεατές ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια το επεισόδιο στην Αμερική. Σύμφωνα με το IMDd είναι η 3η καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών.

 Σχόλια: Προσωπικά η καλύτερη σειρά ever!!!!! Κυκλοφορούν ήδη 4 κύκλοι ενώ έχουν ανακοινωθεί  άλλοι 2. Ο 5ος θα προβληθεί την άνοιξη του 2015. Το Game of thrones έχει βραβευτεί αμέτρητες φορές και του έχουν αποδώσει διθυραμβικές κριτικές! Κάθε επεισόδιο σε κρατά σε τέτοια αγωνία που δεν μπορείς να αρκεστείς σε ένα επεισόδιο καθώς υπάρχουν μεγάλες ανατροπές !!! Σε 7 μέρες είδαμε τους 3 κύκλους. Περιμένουμε εναγωνίως τον 5 κύκλο!!!!!

 Ελπιζω και εύχομαι να σας βοήθησε το άρθρο. Οι σειρές αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή και ευχάριστη παρέα, τις νύχτες που θα επιλέξετε να μείνετε και να χουχουλιάσετε μέσα !!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ενδιαφερον αρθρο. Ψηφιζω Breaking Bad αλλα νομιζω ειναι πιο κοντα στα αντρικα γουστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή