Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

21 μυστικά για να ζήσεις την ζωή που Θέλεις!!!!!!!



Γιατί να το ζω εγώ αυτό! Γιατί σε μένα να συμβαίνουν όλα! Δεν αντέχω άλλο! Όλα στραβά πάνε! Θα ήθελα να αποκτήσω όλα αυτά που επιθυμώ αλλά δεν μπορώ!  ... είναι μερικές από τις εκφράσεις που ταλανίζουν την σκέψη μας κατά καιρούς, επαναλαμβάνονται εσωτερικά και δημιουργούν υπόκωφα, ουρά αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων άρα και επιλογών! Δηλαδή λαμβάνουμε αρνητική ενεργεια απο το περιβάλλον ζωή μας, την διογκώνουμε και την διοχετεύουμε στους γύρω μας. Κάπως έτσι διαπιστώνουμαι ότι ζουμε μια ζωή που δεν μας αρέσει και που δεν θέλουμε να την ζήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο. 

Πως όμως μπορούμε να αποβάλλουμε αυτές τις σκέψεις και να ζήσουμε επιτέλους την ζωή που θέλουμε! Η κυρία Βarrie Davenport έχει 21 μυστικά για εμάς ώστε να ζήσουμε την ζωή που επιθυμούμε!

 Η κυρία Barrie Davenport είναι μια εκπαιδεύτρια αυτοβελτίωσης σκέψης, η οποία ξόδεψε 20 χρόνια ως Ανώτερο Στέλεχος Δημόσιων Σχέσεων βοηθώντας τους πελατές τις να συνειδητοποιήσουν τα δικά τους <<πάθη>> ώστε να πορευτούν προς την επιτυχία. Στα σαράντα της, πιστέυοντας στον εαυτό της, άφησε την επιτυχημένη καριέρα της, στις Δημ. Σχέσεις για να βρει το πραγματικό κάλεσμα εκπαιδεύοντας, διδάσκοντας και γράφοντας. Γράφει στην Huffington Post, στο Zen Habits,στο thinksimplenow.com αλλά και στο barriedavenport.com. Τέλος είναι η δημιουργός τρίων βιβλίων-μαθημάτων : Sticky Habits, The 52-week life passion project, Building confidence.


21 μυστικά για να ζήσεις την ζωή που θέλεις

Ποιος είναι στην θέση του οδηγού της ζωής σας? Η δουλειά? Η οικογένεια? Ο άνεμος της αλλαγής των συνθηκών της ζωής? Ρώτησε τον εαυτό σου, είναι η ζωή μου όπως ήθελα να είναι? Εάν όχι, τι είναι αυτό που σας μπλοκάρει από το να πηδήξετε στο κάθισμα του οδηγού της ζωής μας?
Κάποιες φορές νιώθεις αδύνατον να παρεις τον έλεγχο όταν είσαι κολλημένος σε μια δουλειά που δεν σου άρεσει γιατί σου πληρώνει τους λογαριασμούς. Ή όταν δεν μπορείς να βρεις δουλειά, ή όταν γνωρίζεις ότι οι φίλοι σου ή οικογένεια θα σε απορρίψουν, εάν επιλέξεις ένα διαφορετικό μονοπάτι.
Η ζωή κάποιες φορές είναι σαν τον κολλώδες ιστό της αράχνης, όσο περισσότερο πασχίζεις εναντίον του, τόσο περισσότερο κολλάς. Ναι η ζωή έχει όρια, μερικά από τα οποία δεν αλλάζουν. Αλλά ένα μεγάλο ποσοστό της ζωής μας είναι στον δικό μας έλεγχο, αρκετά ώστε να έχει επίδραση στο πόσο ολοκληρωμένοι και χαρούμενοι αισθανόμαστε σε καθημερινή βάση.
 Απλά γνωρίζοντας ότι έχεις κάποιον έλεγχο είναι αρκετό για να αλλάξεις άποψη, από απελπισμένος σε αισιόδοξος.




Δημιουργώντας την ζωή που θέλεις

Το πρώτο βήμα από όλα καθώς δημιουργείς την ζωή που θέλεις, είναι να γίνεις ένα λευκό-καθαρό μητρώο. Επέτρεψε στον εαυτό σου να γίνεις ανοιχτός σε κάποιους νέους τρόπους σκέψης,σε  μια διαφορετική προοπτική. Αυτό μπορεί να απαιτεί από σένα να αλλάξεις κάποια παλιά πιστεύω και να αφήσεις το τωρινό <<προσωπικό σύστημα λειτουργίας>>. Όταν ξεκινάς να κάνεις μικρές αλλαγές στην σκέψη σου, ανοίγεις μεγάλες πόρτες για νέες ιδέες και ευκαιρίες.

1) Κατάλαβε ότι η παρατεταμένη ευτυχία σπάνια έρχεται από εξωτερικές συνθήκες. Ο πλούτος, η ομορφιά, η δύναμη ή οι εξαγορές έχουν πολύ λιγότερο να κάνουν με την ευτυχία παρά, η εκτίμηση σου για ότι έχεις μέχρι αυτήν την στιγμή και τις σχέσεις αγάπης με τους άλλους

2) Μπορείς να ζεις την ζωή σου με σχέδιο αλλά πρέπει να αναγνωρίσεις την δύναμη σου σε αυτό, σχεδίασε γι'αυτό και πάρε τις απαραίτητες ενέργεις.

3) Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, αλλά μπορείς να έχεις αρκετά ώστε να είσαι χαρούμενος.Δώσε προτεραιότητα και συγκεντρώσου στις 3-4 πιο σημαντικές περιοχές της ζωής σου.

4) Σταμάτα να εστιάζεις στο τι δεν έχεις ή δεν αρέσεις, εστίασε στο τι έχεις και τι σου αρέσει και δημιούργησε ένα σχέδιο για το τι μπορείς να βελτιώσεις και να αλλάξεις.

5) Εγκατέλειψε την τελειότητα. Είναι άχρηστη επιδίωξη χωρίς τέλος. Δημιουργεί άγχος, στρες και δυστυχία. Μάθε να βρίσκεις ισορροπία ανάμεσα στο αρκετά καλό και στην γαλήνια ζωή.

6) Βάλε τις δικές σου βαθιές ανάγκες πρώτες. Εάν ζεις για άλλους πριν από τον εαυτό σου και πιέζεις τις δικές σου ανάγκες παραπέρα, τελικά θα κομματιαστείς με κάποιο τρόπο μέσω της κατάθλιψης, θυμού, άγχους ή καταστροφικών συμπεριφορών

7) Οι επιλογές σου μπορεί να απογοητεύουν ή να προσβάλλουν άλλους. Αυτό είναι κάποιες φορές απαραίτητο με σκοπό να μεγενθύνουν και να ζήσεις αυθεντικά.

8) Μέτρα τις χάρες σου. Πιθανόν να έχεις ήδη πολλά από τα πράγματα που θέλεις για την ζωή σου. Μην τα παίρνεις δεδομένα.

9) Απεύθυνε προσωπικά θέματα κατά μέτωπον. Μην χρησιμοποιείς αυτά σαν δικαιολογίες για να μην έχεις ότι ζητάς στην ζωή. Εάν έχεις μια πληγή, πρόβλημα προσωπικότητας ή σχέσεων, ή άγχος, πηγαίνετε σε ένα σύμβουλο και δούλεψε το. Λύσ'το. Αδύναμοι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε συμβούλους, αλλά δυνατοί και μπροστά κινούμενοι άνθρωποι το κάνουν.

10) Διάλεξε ένα μικρό πρόβλημα ή ενόχληση και λύσ'το. Νιώσε πόσο πολύ προσωπική δύναμη και ενέργεια σου δίνει. Φαντάσου πως θα σε κάνει να αισθάνεσαι, το να επιλύσεις ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ή ανησυχίες σου.

11) Εξέτασε το ενδεχόμενο απεμπλοκής από ανθρώπους οι οποίοι σε ρίχνουν ή στραγγίζουν την ενέργεια σου. Χτίσε σχέσεις με ανθρώπους που είναι θετικά προσανατολισμένοι στην δράση και υποστηρικτικοί.

12) Διάλεξε την μία αλλαγή που θα κάνει την μεγαλύτερη θετική διαφορά στην ζωή σου. Ξεκίνα οπτικοποίηση της ζωής με αυτήν την αλλαγή εφαρμοσμένη. Κάνε εξάσκηση τακτικά μέσα στην ημέρα.

13)  Πάρε αυτό το ένα βήμα πιο πέρα και ξεκίνα να γράφεις καποιες συγκεκριμένες ενέργειες που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις την αλλαγή.

14) Δυνάμωσε τις δυνάμεις σου. Κάνε τον εαυτό σου απαραίτητο στις περιοχές του ενδιαφέροντος σου και απέκτησε τεχνογνωσία.

15) Πάντα άφηνε χρόνο για διασκέδαση. Κάνε την χαρά να συμβαίνει στην ζωή σου

16) Μην παραμελείς τις σχέσεις σου, μην τις παίρνεις δεδομένες. Ανακάλυψε ότι κάνει τους αγαπημένους σου χαρούμενους και κάνε το γι'αυτούς.

17) Μάθε να το αφήνεις. Η ανησυχία είναι η πιο άκαρπη δαπάνη ενέργειας στον πλανήτη. Πολύ λίγο αξίζει να ανησυχείς. Εάν πρέπει να κάνεις κάτι, λάβε δράση.

18) Μην υποθέτεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Απέδειξε ότι μπορείς κ τότε προσπάθησε κάτι άλλο.

19) Πιο συχνά από ότι δεν, ο φόβος είναι ο ένοχος για αδράνεια. Πιο συχνά από ότι δεν, οι φόβοι σου είναι αβάσιμοι ή τουλάχιστον δυσανάλογοι. Πιο συχνά από ότι δεν, ο φόβος σου θα φύγει μακριά μόλις λάβεις δράση.

20) Εστίασε σε μια εργασία -αποστολή, όταν αισθάνεσαι συγκλονισμένος και σε μπλοκαρισμένος σε πολλες κατευθύνσεις, απλά διάλεξε ένα σημαντικό πράγμα και κάντο χωρίς απόσπαση προσοχής . Μετά κάνε ακόμη ένα.

21) Η ζωή είναι μικρή. Έχεις έναν περιορισμένο αριθμό ημερών στην γη. Δεν υπάρχει χρόνος για να σπαταλήσεις τις μέρες σου σε ανησυχία, θυμό και απογοήτευση. Κάνε το πιο πολύ της στιγμής αυτής και το επόμενο και το επόμενο και το επόμενο ......

Εάν θέλεις να έχεις υπέροχη ζωή, ξόδεψε τις μέρες σου με θετικότητα, προς τα εμπρός κινούμενες ενέργειες και σκέψεις. Διώξε τις λαχτάρες για ότι δεν έχεις. Απόλαυσε τις ενέργειες τόσο πολύ ή περισσότερο από ότι αποτελέσματα.

Το αληθινό μυστικό ώστε να έχεις την ζωή που επιθυμείς είναι να μαθαίνεις να αγαπάς την ζωή που έχεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου