Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ευγένιος Τριβιζάς ..... ο αγαπημένος και δημοφιλής ποιητής παιδικών παραμυθιών!!!!!!!

 
 Ο αγαπημένος και δημοφιλής ποιητής παιδικών παραμυθιών, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί ομότιμος καθηγητής καθώς και σε άλλα πανεπιστήμια. Τα βιβλία του απευθύνονται σε παιδιά από τεσσάρων ετών και άνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία. Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων.








 Τα θεατρικά του έργα "Το όνειρο του σκιάχτρου" παίχτηκε το 1992 στο θέατρο του Βρετανικού Μουσείου της Αγγλίας...Τον ίδιο χρόνο το έργο "Χίλιες και Μία Γάτες" σε μετάφραση του Z. Rudrinski βραβεύτηκε με το Α' Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό θεατρικού έργου που οργάνωσε το Πολωνικό Κέντρο Τέχνης για την νεότητα. Το 1993 το βιβλίο του "Τα τρία μικρά Λυκάκια" έφτασε στην δεύτερη θέση των αμερικάνικων παιδικών best seller ( picture books). Βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά έχουν μεταδοθεί από το BBC, έχουν περιληφθεί στα αναγνωστικά ελληνικών και αμερικάνικων σχολείων και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά, σουηδικά, ιαπωνικά και πολλές άλλες γλώσσες. Στην Αμερική η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα της Μινεάπολης ( E.M. Andersen Library) απόφάσισε να συγκεντρώσει το σύνολο των λογοτεχνικών βιβλίων του Τριβιζά, μελέτες για το έργο του, χειρόγραφα και άλλο υλικό σε μια ερευνητική συλλογή. 



Βραβεία από οργανισμούς:

Ακαδημία Αθηνών, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Κύκλο του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου, Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά 

Άλλες βραβεύσεις:

Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Parents Choice Amazing Accomplishment Award, The Sheffields children's Book Award Commendation, Hudson Massachusetts Childern's Choice Award, Arizona Library Association Young Readers Award.

Τέλος ο αγαπημένος μας παραμυθάς, απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο διαδραστικό βιβλίο (e-book) του 2015 με το παραμύθι " Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου" " Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs" μια άκρως σημαντική διάκριση στην διεθνή αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη πως στην ίδια κατηγορία συναγωνίζονταν το "My Little Poney" των Digital Playdates και το "Story Central" της θρυλικής Disney.

 Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο... "σε μια μοναδική συνεργασία με τον αγαπημένο συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά" , ευρωπαικών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνούς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Έναρξη 24/10/2016

Περισσότερες πληροφορίες: http://mystikoikosmoitriviza.gr/





Είμαστε πολύ τυχεροί που τέτοιοι φωτισμένοι άνθρωποι προσφέρουν δημιουργικά και με άπλετη φαντασία, ώστε να ομορφύνουν και να εμπλουτίσουν τον μαγικό κόσμο των παιδίων μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου