Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ευτυχισμένα ζευγάρια: πως να διατηρήσετε υγιή την σχέση σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μπορεί να είναι 30, ή 75. Έρχονται σε όλα τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη και τα εισοδήματα. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ήταν μαζί. Όποια και αν είναι τα δημογραφικά στοιχεία, όταν βλέπετε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, μπορείτε απλά να το ξέρετε!

  Πώς αυτά τα ζευγάρια  μένουν αγαπημένοι, στις καλές εποχές και στις κακές; Ευτυχώς, η απάντηση δεν είναι από τύχη ή ήταν γραφτό, αλλά ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της δέσμευσης. Τα περισσότερα από τα παρακάτω 10 σημεία, είναι λίγο πολύ γνωστά, παρόλα αυτά για πολλούς από εμάς, η καθημερινότητα  και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, μας κάνουν να τα ξεχνάμε ή να τα προσπερνάμε.





Τα ευτυχισμένα ζευγάρια και τα μυστικά τους!!!!!!!

1. Αναπτύξτε μια ρεαλιστική άποψη της σχέσης και δεσμεύσης.

  Αναγνωρίστε ότι η τρελή ερωτική τρέλα που βιώσατε όταν ο ρομαντισμός σας ήταν νέος, δεν θα διαρκέσει. Μια βαθύτερη, πλουσιότερη και μοναδική σχέση που θα εξακολουθεί να περιλαμβάνει ρομαντισμό, θα αντικατασταθεί. Μια μακροχρόνια σχέση έχει σκαμπανεβάσματα, το να αναμένουμε ότι θα είναι όλα τέλεια και ρομαντικά όλη την ώρα είναι μη ρεαλιστικό.
2. Δουλέψτε την σχέση
  Ένας μη φροντισμένος κήπος αναπτύσσει ζιζάνια που μπορεί τελικά να σκοτώσουν ακόμη και τα πιο σκληραγωγημένα φυτάτσι είναι και με τις σχέσεις. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι παρεξηγήσεις αμέσως. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν οι καλές σχέσεις συμβαίνουν φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι μια καλή σχέση, όπως και οτιδήποτε θέλετε να πετύχετε στη ζωή, πρέπει να δουλευτεί για και να φροντιστεί, σε τακτική βάση. Έάν παραμελήσεις την σχέση, τότε συνήθως θα αρχίσει η κατηφόρα.

 3. Περάστε χρόνο μαζί.

  Δεν υπάρχει υποκατάστατο από το να ξοδεύετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Όταν ορίσετε να είστε μαζί, χωρίς τα παιδιά, τα κατοικίδια ζώα και άλλες παρεμβάσεις, τότε θα δημιουργήσετε ένα δεσμό που θα σας κάνει να ξεπεράσετε όλες τα τραχιά σημεία της ζωής. Στον χρόνο που περνάτε μαζί θα πρέπει εντάξετε μια κοινή δραστηριότητα, όχι μόνο να βλέπετε τηλεόραση.


4. Κάντε χώρο για "μοναχικότητα"

  Ίσως να έρχεται κόντρα στην συμβατική σοφία, αλλά το να ξοδεύεις χρόνο μακριά από το άλλο σου μισό, είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό μιας ευτυχισμένης σχέσης. Είναι υγιές να έχετε κάποια ξεχωριστά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες και να έρχεστε πίσω στη σχέση ανανεωμένοι και έτοιμοι να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να σου λείψει η βοήθεια του σύντροφό σας, και να σου υπενθυμίσει πόσο σημαντικό αυτός ή αυτή είναι για σένα.

5. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις διαφορές σας.

  Σταματήστε και σκεφτείτε: Τι σας έλκυε πιο πολύ στον σύντροφό σας στην αρχή; Τις περισσότερες φορές είναι αυτό ακριβώς το πράγμα που σας οδηγεί στην τρέλα σήμερα. Ρίξτε μια φρέσκια ματιά σε αυτές τις διαφορές. Προσπαθήστε να εστιάσετε στις θετικές πτυχές τους και εκτιμήστε αυτά ακριβώς τα πράγματα που κάνουν τους δυο σας διαφορετικούς ο ένας από τον άλλον. Είναι πιθανό ότι οι διαφορές ισορροπούν μεταξύ σας και σας κάνουν μια υπέροχη ομάδα.


 6. Μην περιμένετε από το σύντροφο σας να αλλάξειτην ίδια στιγμή να του δώσετε περισσότερα από ό, τι θέλει.

  Εάν τόσο εσείς όσο και η στάση του συντρόφου σας, προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον, θα εξαλείψετε την πηγή των περισσότερων από τα επιχειρήματά σας. Την ίδια στιγμή, ο καθένας από εσάς πρέπει να επικεντρωθεί στο να δίνει ο ένας τον άλλο περισσότερο από ότι το άλλο πρόσωπο θέλει, ακόμα και αν δεν έρχεται φυσικά. Για παράδειγμα, αντί να παραπονιέστε πως ο σύντροφός σας δεν συμμαζεύει τα ρούχα του, αγνοήστε αύτην του την συμπεριφορά και προσπαθήστε απλά να το κάνετε εσείς, χωρίς καταγγελία. Ο συνεργάτης σας θα παρατηρήσει πιθανώς την προσπάθειά σας και θα καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια ο ίδιος σε κάτι άλλο στο σπίτι. Αν κάνετε και τα δύο από αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα έχετε ένα νικηφόρο σχέδιο!


7. Αποδοχή ότι ορισμένα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν.

  Μπορεί να υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν μπορείτε να συμφωνήσετε. Αντί να εξαντλήσετε άσκοπη ενέργεια, συμφωνήστε ότι διαφωνείτε, και προσπαθήστε να συμβιβαστείτε ή να επιλύσετε το ζήτημα. Δύο άνθρωποι δεν μπορούν να περάσουν χρόνια μαζί, χωρίς να έχουν νόμιμα σημεία διαφωνίας. Η δοκιμή, του να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση είναι το πώς θα επιλέξετε να εργαστείτε με τα εν λόγω θεμάτα - μέσω συμβιβασμού, αλλαγής, ή να ανακαλύψετε ότι δεν ειναι τόσο σημαντικό το ζήτημα ώστε να σιγοβράζει .


8. Επικοινωνήστε!

  Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ο νούμερο ένα λόγος, ακόμη και καλές σχέσεις αποτυγχάνουν. Και εδώ είναι μια χρήσιμη μορφή για να γίνει αυτό, ειδικά όταν ασχολείστε με εμπρηστικά θέματα: Ακούστε τη θέση του συντρόφου σας, χωρίς να τον διακόπτετε. Απλά ακούστε. Όταν αυτός ή αυτή έχει τελειώσει, συνοψίστε τι ακούσατε να λέει. Εάν μπορείτε, μπείτε στην θέση του, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε. Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφό σας θα μειώσει την επιθετική του διάθεση , και ευκολότερα πλέον θα ακούσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Είναι δύσκολο να μαλώνει κανείς, όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μορφή, και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να καταλήξετε σε μια κατανόηση ή μια λύση.


 9. Η ειλικρίνεια είναι απαραίτητη.

  Μπορείτε να μοιραστείτε με το σύντροφό σας τα πράγματα που αυτός ή αυτή δεν θέλει να ακούσει. Καλύτερα αυτό παρά να τον έχετε με την αμφιβολία την ειλικρίνεια σας. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που δομούν την σχέση. Και μόλις η εμπιστοσύνη χαθεί ή σπάσει, μπορεί να πάρει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκατασταθεί η σχέση.Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα όπου η ειλικρίνεια είναι φυσική και καθημερινή όπως η αναπνοή.


10. Σεβαστείτε τον σύντροφό σας, και μην το θεωρήσετε δεδομένο.
 
  Εάν συμπεριφερθείτε τον αγαπημένο σας με σεβασμό, είναι πιθανό να σας αποφέρει το ίδιο πράγμα σε "αντάλλαγμα". Και εάν τακτικά του υπενθυμίζετε πόσο πολύ σημαίνει για εσάς θα εμπλουτίσετε τη σχέση σας με απερίγραπτους τρόπους. Όταν λέτε, "Σ 'αγαπώ," και να το εννοείτε πραγματικά, μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας της εκτίμησης στον σύντροφό σας - αυτός ή αυτή θα είναι ευγνώμονες που το κάνατε.



 






Κάνοντας αυτά τα μυστικά αναπόσπαστο μέρος της σχέσης σας δεν θα είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, οι προσπάθειές σας μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν να φυτέψατε σπόρους που να μην φύτρωσαν. Αν συνεχίσετε τις προσπάθειές σας, ωστόσο, θα σας ενδέχεται να καρπωθείτε ότι σπείρατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου